Az Ajkai Jézus Szíve Templom Szent Cecília Kórusa

Kórusunk, az Ajkai Jézus Szíve Templom Szent Cecília Kórusa, 2007-ben ünnepelte fennállásának 20 éves évfordulóját. A kórust Dr.Dóczi László Zsigmond atyai támogatása mellett Kövesiné Pasinszky Anna hitoktató, kántor-karnagy alapította és vezeti ma is. A kezdeti 20 fős létszám mára kb. 40 főre növekedett. Közösségünk lelkes tagjai időt, fáradtságot nem kímélve hétről-hétre összegyűlnek a hétfői próbákra. Kórusunk elsősorban liturgikus szolgálatot lát el. Hagyományt teremtve – karnagyunk kezdeményezésére – adventi időben városunk kórusait is meghívjuk vendég-éneklésre.

Az elmúlt években énekkarunk nemcsak a plébániai közösségben látott el szolgálatot, hanem megtisztelő meghívásoknak is eleget tettünk. Így jutottunk el Vigántpetendre, ahol a Völgyzáró szentmisén énekeltünk .A budavári Nagyboldogasszony templomban az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai és hősei tiszteletére emlékező szentmisén is énekelhettünk és az idén is meghívást kaptunk erre a jeles eseményre. Kedves emlékünk a lakitelki augusztus 20-i megemlékezés és együtt éneklés. Idén is sok meghívást kaptunk, többek között énekelhetünk a váci Székesegyházban, Kapolcson, Kislődön, Budapesten.

Az énekkar által létrehozott alapítvány támogatásával és a hívek biztatására készülőfélben van CD-nk.

Közösségünk ezúton is szeretné megköszönni Bakos Frigyes plébános atya támogatását és karnagyunk, Kövesiné Pasinszky Anna áldozatos, kitartó munkáját.

Hisszük és reméljük, hogy a zene segítségével egyre több emberhez eljuttatjuk az Örömhírt!

Horváth Lászlóné

kórustag

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »
Veszprémi Érsekség