Advent első vasárnapjának vigíliáján Udvardy György érsek Ovádi Péter országgyűlési képviselővel gyújtotta meg a veszprémi várban az adventi koszorú első gyertyáját.

Sajnos a jelenlegi körülmények között adventi programok nem kísérik a gyertyagyújtásokat.

Az adventi gyertyák meggyújtását a szombat estihez hasonlóan online lehet majd követni az érsekség Facebook oldalán és YouTube csatornáján az elkövetkező szombatokon is.

A főpásztor elmélkedésében hangsúlyozta, hogy az idei adventben fontos hangsúlyt fektetni a reményre. – A mostani körülmények közepette, amikor szeretteinktől távol készítjük lelkünket az Úr érkezésére, napról-napra halljuk az aggasztó híreket, látjuk az egészégügyben dolgozók mindennapi erőfeszítéseit. Ilyenkor könnyű úgy gondolni, hogy Isten nincs is, vagy ha van, távol van, és nem érdekli, hogy mi van az emberrel. Ilyenkor elvész a remény, de az advent a remény újjáélesztésének ideje. Fontos bízni az Isten által elképzelt jövőben, mert abban benne van az ember – fogalmazott, majd felhívta a figyelmet arra, hogy egyedül, és szűk családi körben is tanulmányozható a Szentírás.

Kiemelte, a most meggyújtott, egyedül lobogó gyertyaláng a város lakóit, a fiatalokat, időseket, a családokat, tanárokat, orvosokat és ápolókat is erősíti az Isteni jelenlét reményének ébren tartásában.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, az idei karácsonyi időszak legfontosabb eleme az, hogy figyeljünk egymásra. – Fizikai egészségünk mellett fontos a lelki békénk is, amely csak úgy érhető el, ha nem vágjuk el magunkat másoktól. A járványügyi korlátozások alatt a veszprémiek ismét bebizonyították, hogy összetartó közösséget tudnak alkotni, hisz türelmesek, és józanságból példát mutatnak. Ha nem veszítjük el a bizalmat egymásban, magunkban és Krisztusban, akkor jövőre újult erővel egy sokkal békésebb időszaknak nézhetünk elébe -fogalmazott.

Az eseményen Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgató-színművésze működött közre.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »
Veszprémi Érsekség