A Katolikus Karitásznak, a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének főegyházmegyei szervezete a veszprémi érseki palotában tartott sajtótájékoztatóval egybekötött hálaadó ünnepséget december 17-én.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott dr. Udvardy György érsek, aki felhívta a figyelmet, hogy ez az alkalom jó lehetőség arra, hogy odafigyeljünk arra a tevékenységre, amelyet napról napra a főegyházmegyei karitász és a hozzátartozó csoportok folytatnak – megélve az evangélium alapján azt a tanítást, hogy a szegényekkel törődjünk. Az ember cselekedetében felébred az isteni irgalom, amikor rászorulóval találkozik – mondta.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója beszámolt a szervezet jelenleg is futó akciójáról, mely novemberben indult és karácsonyig tart. A „Tárjátok ki a szíveteket!”  című kezdeményezéssel az a cél, hogy egy hónapon keresztül felhívja az emberek figyelmét különböző módon arra, hogy vannak a környezetünkben rászoruló emberek, családok, akikre jobban oda kell, hogy figyeljenek. Elmondta, hogy az elmúlt napokban jelentős adományokat tudtak juttatni Kárpátaljára is, valamint a gyerekek által készített ajándékdobozok mellett a támogatóknak köszönhetően tízezres nagyságrendben oszthattak szét adományokat a rászorulóknak az ünnepek előtt.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a szervezet éves eredményeit értékelte, majd elmondta, hogy szokásaik szerint ilyenkor tíz családot szoktak megajándékozni, ám a vírushelyzet miatt most csak egy családot hívtak meg, és átadott egy füstérzékelőt Oláh Veszprémi Tímeának és családjának. Az idei esztendőben a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász működését a vállalkozások összesen 15 millió forint értékben támogatták, melyből családokat, idős, beteg embereket tudtak segíteni tárgyi és pénzadománnyal, valamint kétkezi munkával.

Az ünnepi eseményen együttműködési megállapodást írt alá a Katolikus Karitász a Pápai Hús Kft.-vel, miszerint  a húsipari cég jövőre több mint 7 millió forint értékben szalámiadománnyal segíti majd a szervezet munkáját. A megállapodás létrejöttében Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt a felek segítségére.

A rendezvény végén a főegyházmegye és a karitász képviselői köszönetük jeléül megajándékozták a jelenlévő támogatóikat.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »
Veszprémi Érsekség