Krisztus király főünnepének előestéjén, 2019. november 23-án hívnak nemzeteken átívelő szentségimádásra a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alkalmából különböző helyszíneken, de egyetlen napon, együtt imádkozhatunk azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus legyen életünk Alfája és Omegája.

Az előkészületi években a Krisztus király és úrnapja alkalmával megszervezett világméretű szentségimádásokon jellemzően a Kárpát-medencében élő katolikusok kapcsolódtak be a legtöbben, de számos további ország csatlakozott a kezdeményezéshez, így például Peruban, Ugandában, az Egyesült Államokban, Algériában, az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban, Kanadában, Új-Zélandon, Ausztráliában is szentségimádásra gyűltek össze a hívek. Sok helyen plébániák, iskolák, közösségek fogtak össze, és szerveztek közös programot Krisztus ünneplésére.

Az esemény szervezői mindenkit arra kérnek, hogy aki imádkozik a kihelyezett Oltáriszentség előtt, jelentkezzen a https://corpusdomini.iec2020.hu/ honlapon.

A szentségimádási lánc egészen a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig folytatódik, Krisztus király ünnepét követően 2020. június 13-án szombaton, úrnapjához kapcsolódva hívják legközelebb a hívőket szentségimádásra.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »
Veszprémi Érsekség