Térj be Jézus műhelyébe! 

 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében heti lelkigyakorlat-sorozat indult a Veszprémi Főegyházmegyében.

A Jézus műhelyében elnevezésű lelkigyakorlat-sorozat részeseiként hétről hétre odaléphetünk a Mester munkaasztalához, hogy tanuljunk Tőle, együtt dolgozzunk Vele, engedve Neki azt is, hogy rajtunk, bennünk is munkálkodjon.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő készület jegyében megnyílt műhelybe személyesen az adott helyszínen, valamint a Veszprémi Főegyházmegye online felületein, közvetített formában pillanthatunk be. A lelkigyakorlatoknak állandó része a tanítás, elmélkedés, illetve gyakorlati foglalkozás, és a személyes elmélyülést szolgáló ima, szentségimádás.

Jézus műhelyébe azért térünk be, hogy rendszeresen részesei lehessünk egy Istenkapcsolatunkban megerősödést nyújtó lelkigyakorlatnak. Az alkalmak hozzájárulnak ahhoz, hogy a vasárnapi szentmise-látogatásokon túl legalább egy további alkalommal minőségi időt töltsünk el Istennel, akár a zsúfolt hétköznapokban is.

A lelkigyakorlatok minden héten csütörtök este kezdődnek, időtartamuk körülbelül 1–1,5 óra, a helyszín, résztvevők, tanítások, illetve a foglalkozások témái alkalomról alkalomra rugalmasan változnak. Az egyes alkalmakat minden esetben imaterv kíséri, mely a személyes elmélyülést, egyéni imát hivatott segíteni. Az aktuális lelkigyakorlathoz kapcsolódó, illetve a korábbi imatervek ide kattintva érhetők el, tölthetők le.

A lelkigyakorlatokba minden héten csütörtök este csatlakozhatunk be személyesen az adott helyszínen, plébánián, közösségben és online, a Veszprémi Érsekség Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján keresztül. A személyes részvételi lehetőségekről itt, a honlapon és a Jézus műhelyében Facebook-oldalán tájékoztatjuk mindazokat, akik a későbbiekben személyesen is szeretnének ellátogatni Jézus műhelyébe.

Bekapcsolódnál? Szeretettel várunk!

A következő alkalomról:

  • Időpont: 2021. január 7. csütörtök 18:00
  • Helyszín: csak online közvetítés
  • A tanítást tartja: Szalontai István Balázs atya, pókaszepetki plébános
  • A lelkigyakorlat címe: Honnan való vagy?

Mennyire ismerem Jézust?
Mit tudhatok származásáról, a nyelvről, melyet beszélt, a korról, melyben élt?
Befolyásolják-e ezek a tények bennem Jézus megértését – könnyebbé vagy nehézkesebbé teszik számomra a hozzá való közeledést?
És mi a helyzet önmagammal? Ismerem-e saját gyökereimet, múltamat, és az ezekből fakadó életet? Tudom-e a kérdésre igazán a választ: honnan való vagy?

Jézus műhelyében lelkigyakorlat-sorozatunk idei első tanításában
Szalontai István Balázs atya, pókaszepetki plébános gondolatait hallgathatjuk meg.

A lelkigyakorlat résztvevői ezúttal kizárólag online tudnak bekapcsolódni az alkalomba, az elhangzott gondolatokat azonban ezúttal is egy imaterv segítségével imádkozhatják át, melyet az alkalom előtt, a Veszprémi Érsekség honlapján teszünk elérhetővé.

Az esemény online közvetítése csütörtökön 18:00-kor kezdődik a Veszprémi Érsekség Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, valamint a Jézus műhelyében Facebook-oldalán.

A lelkigyakorlat-sorozat korábbi alkalmai és imatervei ide kattintva érhetők el.

Kérdéseiteket, meglátásaitokat, megtapasztalásaitokat az alábbi
e-mail címen várjuk:
jezusmuhelyeben@veszpremiersekseg.hu 

Találkozzunk hétről hétre Jézus műhelyében!

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »
Veszprémi Érsekség