„Ti adjatok nekik enni!”

Egy óra szentségimádás Úrnapja előtti szombaton

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága Úrnapjához kapcsolódva június 22-re ismét országokon átívelő szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon.

A szentségimádási lánchoz tavaly 6 kontinens 45 országának 900 helyszínén több tízezer ember csatlakozott.

Jézus a megéhezett tömeg láttán ezt mondja tanítványainak: Ti adjatok nekik enni!

Erre hív minket Jézus, enni adni az éhezőknek, de észrevenni azokat is, akiknek a lelke éhezik a szeretetre, Istenre. Imádkozzunk együtt egy órát június 22-én, Úrnapja szombatján az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztus előtt, hogy ilyen módon, felajánlott imánkkal enyhítsük mások lelki éhségét.

Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára az alábbi videóban hívja az érdeklődőket a szentségimádásra:

 

 

Amennyiben szívesen bekapcsolódna a szentségimádásba legalább egy órára, a https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ oldalon lehetősége van egy már megszervezett szentségimádáshoz csatlakozni a „Csatlakozom” menüpont alatt.

Saját közösségében, plébániáján a helyi plébánossal egyeztetve új szentségimádási helyszínt is létrehozhat, ezt ugyancsak a https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ oldalon, az „Új helyszínt hozok létre”  menüpontra kattintva teheti meg.

Az Úrnapja előtti szentségimádási alkalom szabadon formálható.

A javasolt kezdési időpont 17 óra, de a helyszín regisztrációjakor más időpontot is meg lehet adni, lehetőség szerint június 22-én délután vagy este.

Imádkozhatunk a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel.

Bevonhatunk zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »
Veszprémi Érsekség